Saatejuht Timo Tarve rääkis, et Pirita elanikud pole piirkonna elanikkonna kasvu vastu, vaid neid häirib lihtsalt see, et infrastruktuur ei jõua järele ning ei jätku lasteaia ega koolikohti lastele.

Savisaar teatas, et ta ei ole saatejuhiga nõus ning Pirita probleemiks pole ta enda areng, vaid see, kuidas on arenenud linnaosatagune Viimsi. „Pirita elanikud kannatavad Viimsi tormilise arengu tõttu,“ sõnas Savisaar.

Eile linnavalitsuses kinnitatud Pirita TOPi detailplaneeringuga seoses ütles Savisaar, et sinna on planeeritud ka lastehoid vähemalt 100 kuni 120 lapsele, mis võiks linnaosas veidi lasteaiakohtade puudust leevendada.

Savisaare sõnul saab ka Viimsi aru, et mõningaid asju tuleb teha linnaga koos. „Meie ühistööna käib praegu Ranna tee väljaehitamine, mis avatakse 15. mail. Viimsi saab aru küll, et on asju, mida on vaja koos teha ja teemegi.“

TOPi planeeringust lähemalt rääkides ütles linnapea, et selle detailplaneeringu osas tegi kõigepealt otsuse Pirita halduskogu, kus Savisaare sõnul hääletasid selle poolt eeskätt reformierakondlased. TOPi planeeringu suure plussina näeb linnapea loodavat rannapromenaadi.

„Teiseks on kiituse andnud ka maavanem Ülle Rajasalu - samuti väärib tähelepanu, ikkagi maavanem on see, kes jälgib, kuidas neid dokumente ette valmistatakse ja seadustele vastavust. Alles pärast seda sai tulla linnavalitsusse ja nüüd läheb linnavolikokku.“