Teisipäeval Caracases viibinud Morales ütles, et rääkis Chávezi perekonnaliikmete ja arstiga, ning nimetas Chávezi naasmist pärast kaks kuud kestnud vähiravi Kuubas kodumaale suureks kergenduseks, vahendab Reuters.

„Minu arusaamist mööda on nad väga enesekindlad,“ ütles Morales pressikonverentsil ÜRO-s. „Aga mõningate haiguste ja tõbede vastu on raske võidelda.“

„Ta on läbinud kõige raskemad hetked oma elus,“ jätkas Morales. „On päevi, kui tema terviseseisund on tema ministritelt saadud informatsiooni järgi väga keeruline. Aga nüüd on ta Caracasesse naasnud ja see on suur kergendus.“

Chávez, kes on valitsenud Venezuelat 14 aastat, ei ole avalikult esinenud pärast 11. detsembril Kuubas toimunud operatsiooni. Ta valiti oktoobris uueks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid 10. jaanuaril toimuma pidanud ametissevannutamine lükati haiguse tõttu edasi.

Chávez võitleb vaagnapiirkonna vähiga, mille Kuuba arstid avastasid 2011. aasta juunis, ning pärast seda on talle tehtud mitu operatsiooni.

„Ta puhkab, teda ravitakse endiselt,“ rääkis Morales. „Ma loodan, et president Chávez on varsti taaskord Bolívari revolutsiooni tüüri juures Venezuelas, teenides nagu alati oma rahvast.“

2006. aastal Boliivia presidendiks tõusnud Morales ütles, et talle teevad haiget Chávezi terviseprobleemid ja see, et Fidel Castro ei ole enam teise sotsialistliku liitlasriigi Kuuba president.

„Ma mäletan, et nad mõlemad ütlesid mulle: „Evo, sa pead enda eest hoolitsema, sa pead puhkama.“ Nad käskisid mul puhata, aga ma ei teinud seda. Ma ei kuulanud neid. Ja nüüd ma näen, et ka nemad ei puhanud,“ ütles Morales.