Tegemist on esimese korraga, kui mõne riigi valitsuse esindaja räägib ohvrite arvust droonirünnakutes, mida inimõiguslased on hukka mõistnud õigussüsteemist väljaspool asuvate salamõrvadena, vahendab BNS.

Sadade Jeemenis, Pakistanis ja mujal korraldatud droonirünnakute ohvrite hulk on siiani olnud oletuste tasemel, sest USA võimuesindajad on nendega seotud üksikasjadest keeldunud avalikkuses rääkimast.

"Me oleme tapnud umbes 4700 terroristi. Vahel saab surma ka süütuid tsiviilisikuid ja ma vihkan seda, kuid me oleme sõjas ja meil on õnnestunud maha võtta mitmeid väga kõrgeid al-Qaida liikmeid," märkis senaator ühele Lõuna-Carolina osariigi uudiseid kajastavale internetiküljele.

Endine asepresident Dick Cheney, kes üldiselt ei jaga Obama seisukohti rahvusliku julgeoleku küsimustes, tunnistas teisipäeval samuti, et USA presidendi Barack Obama administratsiooni taktika kasutada terroristide vastu mehitamata luurelennukeid on "hea poliitika".

Usutluses telekanalile CBS tõrjus Cheney üleskutseid allutada drooniprogramm rangemale kontrollile. "Obamale makstakse selle eest, et ta langetaks keerulisi ja raskeid otsuseid," ütles Cheney.

Droonirünnakute küsimus tõusis päevakorda eelmisel nädalal, kui senat arutas Obama terroritõrjenõuniku John Brennani kandidatuuri CIA juhi kohale.

Üldises plaanis nimetas Cheney Obama välispoliitikat "kohutavalt vigaseks", märkides, et president "püüab vähendada USA mõju maailmas".