Kindral Allen on lahkumas NATO vägede juhi kohalt Afganistanis. Ta ütles ajalehele Washington Post, et läheb erru, et aidata naisel toime tulla mitme kroonilise haigusega, vahendab BBC News.

„Ma ütlesin kindral Allenile, et tal on minu sügav isiklik tunnustus erakordse teenistuse eest viimase 19 kuu jooksul Afganistanis,“ ütles Obama Valge Maja avaldatud avalduses.

President nimetas neljatärnikindralit üheks Ameerika parematest sõjalistest juhtidest ja tõeliseks patrioodiks.

Kindral Alleni nimetamine NATO vägede ülemjuhatajaks Euroopas lükati varem edasi, sest väideti, et tal oli ebasobiv elektrooniline kirjavahetus Florida seltskonnategelasega, mis oli seotud skandaaliga, mille tõttu oli sunnitud tagasi astuma CIA endine direktor David Petraeus.

Süüdistused ametiseisundile ebasobivas käitumises lükati aga tagasi ning kaitseminister Leon Panetta teatas, et tal on kindral Alleni juhiomaduste vastu täielik usaldus.

Kindral rääkis Washington Postile, et juurdlus mõjus rängalt tema naisele Kathyle, kelle tervis on viimastel aastatel nii palju halvenenud, et tal ei pruugita lubada sõjaväelennukiga Belgiasse sõita.