Hollande lisas, et seitse turisti, sealhulgas neli last, viidi tõenäoliselt Põhja-Nigeeriasse. Kameruni valitsus kinnitas seda hiljem, vahendab BBC News.

Hollande'i sõnul võib röövimise eest vastutav olla islamistlik rühmitus Boko Haram. „Ma näen selles Kameruni osas Boko Harami kätt ja see on meie jaoks piisavalt murettekitav, et mobiliseeruda,“ ütles Hollande.

Prantsusmaa presidendi sõnul tehakse perekonna päästmiseks kõik, mis võimalik. Ta hoiatas teisi Põhja-Kamerunis viibivaid Prantsusmaa kodanikke, et need ennast varju hoiaksid.

Perekond oli naasmas Waza rahvuspargist, kui neid ründasid mootorratastel mehed, teatasid Kameruni ametnikud.

Aafrika islamistlikud rühmitused hoidsid enne seda pantvangis juba vähemalt kaheksat Prantsusmaa kodanikku.

„Kui kõik kinnitust leiab, on see märk sellest, et võitlus terroristlike rühmituste vastu on hädavajalik,“ ütles Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius. „Rahvusvaheline kogukond peab juhtima võitlust terroristlike rühmituste ja narkoterroristide vastu.“

Boko Haram on korraldanud Põhja-Nigeerias viimastel aastatel mitmeid rünnakuid, mille sihtmärgiks on olnud kirikud, valitsusasutuste hooned ja julgeolekujõud.

Regioonis on aktiivne ka teine islamistlik rühmitus Ansaru, mis teatas pühapäeval seitsme välismaise töötaja röövimisest Nigeerias. Pärast rünnakut ehitusobjekti vastu Bauchi osariigis arvatakse pantvangis olevat Itaalia, Suurbritannia, Kreeka ja Liibanoni kodanikud.

Ansaru väitel on nende käes pantvangis ka Prantsusmaa kodanik Francis Colump, kes rööviti Nigeeria põhjaosa Katsina osariigis.