Tallinna abilinnapea Merike Martinson ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhtkond kohtus täna MTÜ Sõbra Käsi juhataja Liivi Reilsoniga, et arutada edasise koostöö parandamise võimalusi ning jõuda kokkuleppele rahastamise vajaduses, teatas raepress.

Liivi Reilson andis ülevaate MTÜ Sõbra Käsi hallatava supiköögi klientide nõudlusest ning kasvanud vajadusest. MTÜ juhataja Liivi Reinsoni sõnul käib Koplis aadressil Sepa 6 tegutsevas supiköögis neljal päeval nädalas umbes 200 inimest ning senisest linna toetusest enam ei piisa, sest ära on langenud Saksa baptistikoguduse lisarahastus.

Ühisel nõupidamisel kaaluti supisöögi külastajate registreerimise vajadust, et välja selgitada, kes moodustavad abivajajate peamise kontingendi. „Meie eesmärgiks on abistada kompleksselt, mitte vaid ühekordse sooja kõhutäiega, ja selleks vajame rohkem infot,“ ütles Martinson. „Kõikides linnaosades saab taotleda toimetulekuabi ning sotsiaalkeskustes ka soodsalt süüa, rääkimata vajalikust suunamisest ja teavitusest. Supiköögi külastajate hulgas on neid, kel puudub ülevaade erinevatest sotsiaalteenustest ja loodame, et registreerimine aitab meil edaspidi paremat abi osutada.“

Koosolekul otsustati, et linn leiab esiotsa kuni maikuuni vajaliku raha MTÜ Sõbra Käsi ja Päästearmee supiköökide täiendavaks toetamiseks, tagamaks igapäevast supiportsjonit 200-le inimesele. Suveperioodil tavaliselt supiköökide külastatavus langeb.

„Tulevikus kavandame talongisüsteemi nagu nendes Eesti piirkondades, kus toitlustatakse vaid oma piirkonna inimesi,“ ütles Martinson edasiste plaanide kohta.

Supiköögid tegutsevad Tallinnas aadressidel Laevastiku 1a (Päästearmee supiköök, avatud E, K, R 12.00-15.00) ja Sepa 6 (Sotsiaaltöö Keskus Sõbra Käsi supiköök, avatud T, N, L, P 13.00-15.00). Päevasel ajal on võimalik külastada koduta inimeste päevakeskust aadressil Suur- Sõjamäe 6a (Tallinna Hoolekande Keskus), kus saab pesta, riide- - ja toiduabi.

Tallinna 2013.aasta eelarves on supiköögiteenuseks 105 145 eurot.