"Nii otsustas Pärnumaa nõustamiskomisjon," ütles Delfile haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva. "Selle variandiga on nõus nii poiss ise kui ka tema vanem."

Ladva täpsustas, et poiss on Pärnu linna elanik, kes õppis Tõstamaal vastavalt Tõstamaa ja Pärnu linna vahelisele kokkuleppele. Nüüd leppisid mõlemad omavalitsused kokku, et poiss jätkab õpinguid Pärnu linnas.

Kolme nädala eest levis internetis Youtube'i lisatud videoklipp koolipoistest, kes mõnitavad klassi ees seisvat õpetajat. Videos on näha, et klassis on viis noormeest, kes käivad õpetajat togimas, kriidiga määrimas ja püüavad teda provotseerida. Õpetajal ei õnnestu korda majja lüüa.

Kiusamisvideo tehti Tõstamaa keskkooli erivajadustega poiste klassis. Juhtunut asus lisaks koolile endale uurima ka politsei, kes alustas väärteomenetlust karistusseadustiku avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi tunnustel.

Matemaatikaõpetajat kiusanud poisid käivad koolis edasi, kuid juhtunut filminud noormees otsustati välja visata. Nimelt oli koolijuht Toomas Miti sõnul selle poisiga varemgi probleeme ja video filmimine oli kooli jaoks viimane piisk.

Eesti Päevalehele antud intervjuus vabandasid poisid juhtunu pärast.