Liidu tegevjuhi Auli Lõokese sõnul on tegemist traditsioonilise üritusega, mis toimub sel aastal kaheteistkümnendat korda. Aastate jooksul on tänumeene saanud 149 sõbrakäe ulatajat, kellele sel aastal aastal lisandus 11.

Liikumispuudega inimeste tunnustuse ja Aasta 2012 tegija tiitli pälvisid:

Aasta toetaja - Heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad tiim, kes neli aastat järjest on korraldanud õnnetuses liikumispuude saanud laste heaks heategevuskrossi. 2012. aastal koguti laste toetuseks 10 000 eurot.

Aasta ajakirjanik - Tiina Kangro on telesaates Puutepunkt ja ajakirjanduses sõna võtnud sotsiaalselt olulistel teemadel, tekitanud laialdast vastukaja ning saanud tõukejõuks seaduse muutmisel.

Aasta vabatahtlik - Annika Ossipova tegutseb sära silmades, on olnud abiks pea kõikidel üritustel ja kujunenud liidu raudvaraks.

Aasta poliitik - Mart Laar, riigimees, kes oma sõnade ja avalike esinemistega on julgustanud meie liikumispuudega inimesi.

Aasta füsioterapeut - Hille Maas on innovaatiliste ideedega ja südamega töö tegija, kes on pälvinud liikumispuudega inimeste lugupidamise.

Aasta majutaja - Roosta Puhkeküla, kus liikumispuudega inimesed tunnevad end teretulnutena ja kes kohandab puhkeküla pidevalt liikumisvabaduse suunal.

Aasta meelelahutaja - ansambel Ajaratas koosseisus Tanel Talve, Elmar Liitmaa ja Kait Lukka jäävad oma särava esinemisega Käsmu 2012 perelaagrist osavõtjate südametesse.

Aasta omavalitsus - Tartu Linnavalitsus on ainuke omavalitsus Eestis, kus on linnatranspordiks muretsetud üksnes madalapõhjalised bussid.

Aasta lastesõber - Aleksei Turovski võitis Tõrvaaugu lastelaagris südamed lastele meeldejäävalt korraldatud loodusretkedega ning võrratute ekskursioonidega Tallinna loomaaias.

Aasta ettevõtja - Tanel Joost on rajanud invaabivahendeid tootva firma, mis paari aasta pärast tähistab 20. sünnipäeva. On kogu selle aja aktiivselt osa võtnud firma igapäevatööst.

Aasta õpetaja - Heiki Mäemuru on üks väheseid autosõiduõpetajaid, kes julgeb ette võtta liikumispuudega inimesele autusõidukunsti õpetamise.