Pärast tööpäeva lõppu toimunud kokkuvõtval kohtumisel nentisid noored, et tegemist oli äärmiselt põneva päevaga. Kõige rohkem meeldis gümnasistidele koostöö patrullgrupiga, kes kontrollis kesklinna piirkonnas autode parkimist, teatas Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus.

„Meie patrullgrupi kaks vene päritolu noormeest olid väga lahedad ja rääkisid oma tööst põnevaid lugusid,“ rääkisid noored oma muljetest. “Neil on välja kujunenud oma töökeel ja nad mõistavad teineteist sõnadeta. See meeldis kõige rohkem.“

Seletuse leidis ka 2011. aasta väike intsident, mille käigus üks noortest oli saanud väikese karistuse. Registriosakond leidis aastatetaguse protokolli kiiresti ja neiu jättis väljavõtte protokollist endale mälestuseks.

Mupo juhataja Monica Ranna sõnul on organisatsioon tema juhtimisaja jooksul läbi teinud mitmeid muutusi positiivses suunas. „Oleme suutnud luua palju paremini toimivad patrullekipaazhid, oleme inimesi koolitanud ja treeninud. Tänane pilt erineb oluliselt aastatetagusest ja noorte tunnustust oli meeldiv kuulda.“

Tallinna Nõmme Gümnaasiumi 9. klassi õpilased Laura-Liis Tamm, Liisa-Maria Kruusenvald, Eliina-Caren Vagner ja Rasmus Punger olid töövarjupäevaga vägagi rahul.

„Kontrolli käigus keegi põgeneda ei üritanud, aga üks noormees ülbitses päris hoogsalt nii liinibussis kui ka hiljem mupo kontrollbussis,“ rääkis Laura-Liisa Tamm.

Noortele jäi silma ka see, et bussikontrolli sisenedes hakkasid paljud sõitjad hoogsalt mobiiltelefoniga suhtlema või teesklesid aknast välja vaadates, et ei märka kontrolöri kohalolekut.

„Kindlasti vaatame mupo tegemistele ning meediakajastusele hoopis teise pilguga. Igati tore ja kordaläinud tööpäev oli ja väsimust tekkida ei jõudnudki,“ tõdesid noored lõpetuseks.