Veronika Valk omandas arhitektuurialase kõrghariduse Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriosakonnas aastatel 1994–2001.

Aastatel 1996–1997 täiendas Veronika Valk end arhitektuuri erialal õppeasutuses Rhode Island School of Design Ameerika Ühendriikides.

Ta on töötanud arhitektuuribüroos Akvar AS, V. ja R. Valk OÜ, Kavakava OÜ. Alates 2005. aastast töötab ta Zizi&Yoyo OÜ-s arhitektina ning täidab ka juhatuse liikme kohuseid.

Valgu tuntumad tööd on Rakvere keskväljaku planeering, Suure-Jaani Gümnaasiumi spordihoone, Eduard Tubina monument Tartus ning Lasva veetorni rekonstrueerimine.

Veronika Valk on arhitektide liidu liige alates 2001. aastast. Lisaks on Valk MTÜ Kultuurikatel juhatuse liige ning olnud tegev Tallinna Valgusfestivali korraldamisel.

"Burmani ja Kotli loomingut tuntakse Eestis väga hästi ning ma olen kindel, et mõne aja pärast oskavad paljud inimesed lugupidavalt rääkida Grossschmidti või Tomiste majadest, uue ja värske mõtte esindajatest," kõneles president auhinna kätteandmisel.

"Kui meenutada seniseid preemia laureaate, siis nende looming kinnitab minu jaoks ühte olulist tõdemust - Eestis saab teha suuri asju ka oma loometee alguses ega pea pingutama aastakümneid, et esile tõusta. See on meie ja teie eelis. See on väikese riigi eelis," sõnas riigipea. "Varasemate laureaatide nagu ka tänaste nominentide tööd on isikupärased ning julged, seega Eestile lootustandvad."

Sellele on eriti paslik mõelda meie riigi 95. sünnipäeva eel, rõhutas president Ilves, sest Eesti peabki olema julgelt ettepoole vaatav ning keskenduma neile asjadele, mis on olulised täna ja homme.

"Arhitekti töö on justkui õpetaja töö. Oma loominguga muudate te meid ümbritsevat ruumi kaasaegsemaks ja huvitavamaks. Kasutades keskkonnasäästlikke ja meile sobivaid ning omaseid materjale. Harides seejuures nii tellijaid ja avaliku ruumi eest vastutajaid kui ka avalikkust," tõdes riigipea, kelle sõnul kannavad meie arhitektid väärikalt oma vastutust aidata luua hea elukeskkonnaga Eestit.

"Et see ei oleks räämas ja üksluine, vaid kaasaegne huvitav ja elav. See kõik ei sõltu alati rahast ja eelarvest, vaid pigem headest ideedest ja loominguvabadusest. Loodan, et lisaks teie vahetule ja heale loomingule on teil aega ja tahtmist elavdada arhitektuurialast mõttevahetust, olla austet ja kuulatavad arvamusliidrid Eestis, miks mitte kaugemalgi," ütles riigipea oma kõnes.

President Ilves tänas Heldur Meeritsat noore arhitekti auhinna loomise eest ning firmat GO Travel konkursi toetamise eest, vahendas presidendi kantselei avalike suhete osakond.