Lisaks tuleks reformierakonna hinnangul teha teede investeeringute kava, millest eelarve koostamise ajal kinni peetaks.

"Vaadates olukorda Tallinna tänavatel, siis on näha, et linnavalitsus ei saa teeaukude remontimisega hakkama. Kevadistest auklikest teedest on kasu ainult remonditöökodadele," kommenteeris Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillak pealinna tänavate olukorda.

"Näiteks TTÜ teedeinstituudi hinnangul tuleb Tallinna teede liiklemiskõlbulikeks tegemiseks suurendada teederemondi vahendeid tänaselt 4 miljonilt eurolt vähemalt 7 miljoni euroni, mis oleks ca 1, protsent linnaeelarve mahust," lausus Pillak.

"Tallinna teed on võimalik korda teha, kuid selleks tuleb aukude lappimise asemel hakata teede asfaltkatet vahetama kogu sõidutee ulatuses ning see tegevus vajab lisaraha. Tänane teede parandamine hoiatavate teemärkide või kiviklibuga neid korda ei tee," ütles ta.

Pillak lisas, et linnavalitsuse jutt, et linnal ei ole raha teederemondiks, ei ole tõsiselt võetav.

"Kui üleöö suudetakse leida 55 miljonit tasuta sõidu pakkumiseks, siis 3 miljonit lisavahendeid teederemondiks ei tohiks olla linnavalitsusele ülejõu käiv ülesanne," arvas Pillak.

Omalt poolt pakkus ta üheks võimaluseks munitsipaalpolitsei likvideerimist ning vabanevate vahendite suunamist teede korda tegemiseks.

"Kas remondime kuumaastikku meenutavad pealinna teed või peame tallinlaste rahakoti abil üleval linnavalitsuse munitsipaalturvafirmat, kelle esmaseks ülesandeks on tallinlaste trahvimisega tuua linnale inimeste rahakotist võimalikult suur eelarvetulu," tähendas Pillak.