Ansip märkis, et tema kodus tasub soojustamine arvutuste järgi end ära viie aastaga. Jaanuarikuu arve oli peaministri sõnul tal väiksem ühelt poolt tänu soojustamisele ja teisalt seetõttu, et on olnud soojem talv. Ansip rõhutas soojustamise vajalikkust ja märkis, et kodukulud ei vähene iseenesest.

„Soomes kulub ühe kuupmeetri elamispinna, kontoripinna kütmiseks kaks korda vähem soojusenergiat kui Eestis. Meie omaaegsed ehitised ei ole energia kasutamise seisukohalt efektiivsed,“ rääkis Ansip ja rõhutas, et majade soojapidavuse probleemiga tuleb Eestis väga tõsiselt tegeleda.

SDE liige Heljo Pikof märkis, et kortermajades on soojustamine probleem, kuna kõik ei saa seda endale lubada ja kõik elanikud pole soojustamisega nõus.

„Praegu on elamute soojustamisel ka selliseid pakkumisi võimalik saada, kus ehitusettevõte, kes on valmis korterelamuid soojustama, teeb ise kogu investeeringu ja tagasimakse toimub seniste soojaarvete piirides,“ rõhutas Ansip, et väljaminekud ei pea soojustamise tõttu kasvama.

„Kui ühistul on probleemid – ma möönan, et paljudes ühistutes on probleemid mõnede uskumatutega –, no siis tuleb rohkem tegelda nende veenmisega, tuleb leida igale korteriomanikule sobiv lahendus, sest argumente sooja mittepidava maja soojustamata jätmiseks tegelikult ju ei ole.“

Ansipi sõnul on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel keskmine elektriarve suurenenud jaanuaris turu avanemise tagajärjel 16,1 protsenti. „Et elektrienergia hind käesoleval aastal tõuseb, selle vastu ei saa, saab ainult kontrollida oma tarbimist ja sedakaudu ka oma kulutusi.“