Pärast majandus- ja kommunikatsiooniministri vastust ametlikule elektrihinda ja kodukulude allaviimise lubadust puudutavale arupäringule, sai teiste seas ka sõna Mihhail Stalnuhhin, kes süüdistas ministrit sisuliselt kelmuses.

"Ma küsiks sellist asja. Kui üks inimene petab meelega teist inimest eesmärgiga saada tema raha, siis nimetatakse seda kelmuseks. Teie poseerite siin plakatil, kus te lubate vähendada elektri hinda. Selle tulemusel saite te hääli, saite valitsusse, saite ministri palga. Kas teile ei tundu, et need protsessid on väga ja väga sarnased?," küsis Stalnuhhin Partsilt.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts vastas aga keskparteilasele, et tegemist on karmide süüdistustega ning süüdistas omakorda Stalnuhhinit ennast argpüksluses.

"Karmid süüdistused. Ma soovitan siiski veel kord tutvuda meie valimisprogrammiga, lugeda, mida täpselt meie valimisprogramm ette nägi, mitte seda naeruvääristada. Kui te seda teete, on teid paganama raske tõsiselt võtta. Me räägime väga tõsisest, minu arvates Eesti rahva jaoks olulisest ülesandest. Selle lahendamisele üleskutsumine on minu meelest märksa tõsisem probleem kui üritada siin ilkuda ühe või teise lühidalt kokkuvõetud valimislubaduse üle. See on naeruväärne, et te seda teete. Mul oleks piinlik teie asemel. Kui ma lähen Narva, siis Narva inimesed ei tea kõige vähemalgi määral neid riiklikke programme, mida riik on pakkunud. Kelle ülesanne see on? See oleks ju teie esmane ülesanne, kelle valijad teid väga toetavad, aga mitte käia ringi nagu mingi argpüks ja rääkida sellest, et IRL on lubanud, mida ta ei ole kunagi kavatsenud täita," vastas Parts.

Üleüldine mula ja rahvast naerutav huumor

Peale Stalnuhhini ja Laasi oli majandusministri tegevuse suhtes kriitiline ka eelnevate parteikaaslane Priit Toobal, kelle sõnul ajas Parts riigikogu kõnepuldis vaid "sihukest üleüldist mula", mitte ei vastanud konkreetsetele küsimustele. Lisaks ütles Toobal irooniliselt oma päevakorra punkti lõpetavas kõnes, et tahab tänada IRLi telekanalitele hea huumori toomise eest.

"Siis see telereklaam, mis viimastel päevadel eratelekanalites jooksnud on, kus härra Reinsalu räägib, kuidas nad on oma lepingut täitnud ja lubadusi on ellu viinud, siis viimasel ajal maal liikudes märkan, et osadel inimestel, kes seda reklaami näevad ja südamest naerda saavad, on see päeva parim osa. Ma tänan Isamaa ja Res Publica Liitu, kes on Eesti inimestele vähemalt ühegi võimaluse andnud millegi üle naerda," ütles Toobal.