Delfi palus vastata haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kadri Maasikul, Tallinna haridusameti juhil Andres Pajulal ja Pärnu Ülejõe gümnaasiumi direktoril Margus Veril.

Veri sõnul makstakse õppealajuhatajate ja direktorite palgad sama toetusfondi rahadest, see sisaldab ka kooli juhtimiskulusid, kuid tugispetsialistidele riigilt seni lisaraha ette nähtud pole ja hetkel ei tõuse ka Pärnu tugispetsailistide töötasud.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kadri Maasik avaldas lootust, et mõningane täiendav toetus tugispetsialistide palkadeks tänavu riigilt veel tuleb. 

Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on see 3,3 miljonit eurot eelmise aasta jagamata reservi raha, mida riik annab kohalikele omavalitsustele tugispetsialistide palkadeks.

Tallinna tugipersonalile kulub linnal 1,9 miljonit eurot, millest 1 miljoni saab linn riigilt ja 0,9 miljonit panustab ise, rääkis Pajula. Pajula sõnul on ka tugispetsailistid palgatõusu ära teeninud.

Veri avaldas lootust, et kui riik iga aasta õpetajate palgatoetuseks 11 protsenti raha lisab, siis peaks mõne aastaga õpetajate palgatase tõusma 1000 euroni.

Debati lõpus sekkus vestlusesse ka haridus- ja teadusministeeriumiavalike suhete osakonna juhataja Argo Kerb, kelle küsimuse peale ärritus Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. Puhkenud elavat vaidlust vaata videost!