Seoses suusaürituse toimumisega palub maanteeamet kõikide liiklejate kõrgendatud tähelepanu ja mõistvat suhtumist suusatajate ja nende saatjate liikumisest tingitud liiklustakistustesse Valga ja Tartu maakonnas Otepää-Kääriku-Puka-Palupera-Elva regioonis kell 9-17.

Kõikidele starti tulijatel palutakse varuda varuaega, sest lumistes ja rasketes teeoludes on liikluskiirus tavapärasest kindlasti madalam. Kolonnis sõites tuleb vältida möödasõite, mis võivad tekitada ohtlikke olukordi ja tekitavad kindlasti pingeid teistes liiklejates.

Kõikjal suusaraja ja maanteede ristumistel palutakse autojuhtide kõrgendatud tähelepanu ja neis kohtades võib esineda lühiajalisi liiklusseisakuid suusatajate läbilaskmiseks. Samuti on seoses suusaraja jaoks teele lükatud lumega suusaraja ja maanteede ristumistel liikluskiirus piiratud 30km/h.

Maanteeamet palub kõikidel autojuhtidel suusatajatele teed anda. Suusatajate saatjatel ja teatemaratoni vahetusaladesse liikuvatel sõidukitel palutakse peatuda ainult selleks ettevalmistatud ja tähistatud parklates.