"Tänased seadused seda ei võimalda. Ei võimalda ka need ettepanekud, mis praegu on esitatud ühinemise soodustamise seaduse muutmiseks," ütles Kiisler ERR-i uudisteportaalile.

Praegu riigikogus oleva seaduseelnõu järgi on küll võimalus, et saartel asuvad omavalitsused saavad liituda ühist piiri omamata, aga Kiisleri sõnul tuleb selleks arvestada kümne tingimusega, mis välistavad Tallinna ja Ruhnu ühinemise.

Kiisler lisas, et tingimuste maha võtmise muudatusettepanekuid pole keegi esitanud ning samuti on nüüdseks muudatusettepanekute esitamise tähtaeg läbi.

Kolmapäeval käis Ruhnu vallavanem Aare Sünter Tallinnas kohtumas linnapea Edgar Savisaare ja abilinnapea Taavi Aasaga ning arutati ka omavalitsuste ühinemisvõimalusi.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutas oma blogis, et arutas koos Aasaga reaalseid kokkupuutepunkte kahe omavalitsuse vahel ning juriidilist poolt. "Usun, et teemast võib tõepoolest asja saada," ütles linnapea.

Kiisleri sõnu kommenteerides ütles Savisaar, et seaduseid saab ja tulebki muuta, kui inimesed seda soovivad.

"Regionaalpoliitika puhul tuleb arvestada ikka inimestega kohapeal. Kui Tallinnas ja Ruhnus nii soovitakse, jääme meie ikka oma seisukohale, kuni saame ka Toompea mehed endaga kokkuleppesse," sõnas Savisaar.