Atkinson sõitis võimsa autoga teelt välja vastu puud 2011. aasta augustis ja murdis abaluu, vahendab Daily Telegraph.

Tehnikud veetsid neli nädalat auto vigastusi uurides, et teha kindlaks, kui palju remont maksma läheks.

Atkinsoni kindlustusfirmale jäeti siis valida, kas auto korda teha või asendada, ja lõpuks leiti, et remontida on odavam.

Seejärel oli auto üle aasta McLareni eksperttehnikute käes Inglismaal Wokingis.

Innukas autoentusiast Atkinson ostis auto 1997. aastal 640 000 naela (740 000 euro) eest esimese Mister Beani filmi eest saadud tulude abil.

Auto väärtus on aga viimase 15 aasta jooksul märkimisväärselt kasvanud. Eelmisel aastal müüdi üks selline sõiduk maha 3,5 miljoni naela (4 miljoni euro) eest.

Kui Atkinson 16 kuud pärast õnnetust taas oma McLareni rooli taha istus, ütles ta, et see on nagu paneks jälle selga vana kampsuni.

Sel kuul ilmunud ajakirjas Classic and Sports Car ütles Atkinson, et ta ei ole mitte autode nagu mänguasjade peitmise fänn, vaid tahab, et neid kasutataks.

„Ma ei ole koguja. Mulle ei meeldi mänguasjakapi sündroom, mis paneb nii paljud head autod haihtuma,“ ütles Atkinson. „Mind masendab, et nad on ära peidetud nagu investeerimiseks mõeldud kunst või kullakangid Šveitsi keldris. McLaren on lihtsalt nii hästi kasutatav, oleks kuritegu seda mitte kasutada. Ei mingit hammastekiristamist, lihtsalt istu peale ja sõida.“

Atkinson tegi avarii maanteel A605 Haddoni lähedal Cambridgeshire'is, mitte kaugel elupaigast Northamptonshire'is. Teised sõidukid avariis ei osalenud.

McLaren valmistas alates 1992. aastast vaid 64 F1. Selle 6,1-liitrine BMW mootor kiirendab nullist sajani 3,2 sekundiga.