"Linnas, kus raskeid kuritegusid pannakse harva toime, jäävad kahe nädala jooksul aset leidnud kaks röövi ja rünnet hästi silma," ütles politsei pressiesindaja Agu Lall Delfile.

Lalli sõnul sõltub kuritegevus erinevatest asjaoludest ning mitme sarnase kuriteo sattumine ühele ajaperioodile ei tähenda, et piirkonnas liigub ringi kuritegelik jõuk.

"Pigem võib nende ühele nädalale langenud rünnete puhul kahtlustada asjaolu, et tegu on ajaga, mil paljudele laekub palk ja pension – ja raha paneb ka kurjategijate rattad käima," lisas Lall.

21. jaanuari õhtul sisenes Raja tänava Selveris olevasse juveelipoodi maskis mees ning võttis müüjat relvataolise esemega ähvardades kaasa üheksa alust erinevate kuldehetega.

31. jaanuari õhtul rünnati Valgas Jaama pst garaažide juures vanemat naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

1. veebruari õhtul rööviti Kuperjanovi tänaval väikest toidukauplust.

2. veebruaril ründas noormees Vahtra tänaval naist, haaras ta käekoti ning tõmbas naise pikali.

Lalli sõnul pole paanikaks põhjust, küll aga ettevaatlikkuseks. "Hoolimata linnast, kus elate, on mõistlik kasutada jalgsi liikudes hästivalgustatud teid, kus on teisi inimesi või sõidukeid liikumas, et ohuolukorras saaks abi kutsuda," ütles Lall.