Kõigepealt kehtestati külastuskeeld Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH), Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinikus ja Viljandi haiglas. Ülejäänud Tartu ülikooli kliinikumis kehtestati külastuskeeld möödunud reedel, Lääne-Tallinna keskhaiglas laupäeval ja Ida-Tallinna keskhaiglas pühapäeval.

Kõigis neis on külastuskeeld jätkuvalt ning ka lähiajal veel patsiente külastama ei lubata.

„Külastuskeeld kehtib nii kaua, kuni gripihooaeg kestab,“ märkis Delfile Lääne-Tallinna keskhaigla turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Diana Lorents, kelle sõnul kestab gripihooaeg tavaliselt umbes kuu aega.

Nii ei lubata patsiente Lorentsi sõnul külastama minna veel vähemalt kaks nädalat. Sama meelt paistavad olevat ka teiste haiglate esindajad. „Külastuspiirang kehtib seni, kuni viiruseid vähemaks hakkab jääma,“ rõhutas Ida-Tallinna keskhaigla avalike suhete juht Svea Talving.

Terviseameti andmetel jätkus eelmisel nädalal grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise kasv. Arstide poole pöördus kokku 8521 inimest, tõus nädal varasemaga võrreldes 41 protsenti.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 636. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Ida- ja Lääne-Virumaal, Jõgeva-, Rapla-, Võru- ja Läänemaal.

Sentinel-süsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal saab grippi haigestumise intensiivsust hinnata veel keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks. Haigestumus on tõusutrendil, kuid juurdekasv on aeglustunud.

Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal kasvas kuni 66 protsenti. Eesti keskmisest suurem oli grippi haigestumus Lääne- ja Ida-Virumaal, Rapla-, Põlva- ja Viljandimaal. Haigestunute seas on enim kuni 15-aastaseid lapsi.