„Ida sõjaväeringkonna prokuratuur koos Gorjatšije Kljutši garnisoni sõjaväeprokuratuuriga on organiseerinud kontrolli Kunaširi saarel asuva sõjaväeosa toiduvarude vastavuse üle sanitaarepidemioloogilisele seadusandlusele,“ ütles Metšenko RIA Novosti vahendusel.

Vene meedias on viimasel ajal teatatud, et Kuriili saarte lõunaosas asuvas sõjaväeosas paiknevatele sõduritele ja ohvitseridele viidi toitu, milles olid ussid, mistõttu pidid nad nälgima. Neid teateid eitas teisipäeval Ida sõjaväeringkonna pressiesindaja polkovnik Aleksandr Gordejev.

Sõjaväe peaprokuratuur kinnitas, et alustati juurdlust, ning teatas, et uuritakse kõiki asjaolusid, sealhulgas toidu, toiduvalmistamise ja joogivee kvaliteeti ning nende vastavust sanitaarnõuetele.

Viimase 20 aasta jooksul on Vene armeed tabanud pidevad skandaalid seoses elutingimuste ja viletsa toiduga. 2010. aasta juulis teatas ajaleht Kommersant, et armee toidulaost leiti 1000 tonni koeratoitu, mida söödeti sõduritele, ning toiduaineid, mille säilivustähtaeg oli ammu möödas.