Maakohus saatis hagi möödunud aasta detsembri lõpus ringkonnakohtusse, sest hagejad tahtsid vabastust 5000-eurosest riigilõivust.

Ringkonnakohus ei jõudnud aga oma seisukohta välja käia, kuna enne otsustasid hagejad ise, et on asjaga kiiremini edasi liikumise nimel nõus siiski maakohtu pakutud võimalusega tasuda riigilõiv viies osas, ja võlausaldajad tegid Autorollo eest esimese osamakse 17. jaanuaril.

Paraku ei tähendanud määruskaebusest loobumine seda, et asjaga kohe edasi saab minna. Ringkonnakohus tegi 18. jaanuaril küll määruskaebuse lõpetamise määruse, kuid selle jõustuma hakkamiseni jäi alates pooltele määruse kättetoimetamisest 15 päeva, mis tiksub täis neljapäeval.

„Kui edasikaebust ei tule, siis jõustub määrus 7. veebruaril ja hiljemalt järgmise nädala esmaspäeval saadetakse toimik tagasi maakohtusse,” ütles Delfile Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu. Asja toimik jõuab uuesti maakohtusse niisiis järgmisel nädalal, ligi kuu pärast riigilõivu tasumist.

Kui hagi on tagasi Harju maakohtu kätte jõudnud, asutakse seda läbi vaatama. Alles pärast hagi läbivaatamist saadab kohus infot kostjatele, kellelt palutakse hagiavaldusele vastust.

Ühes riigilõivu tasumisega täiendas Autorollo jaanuaris ka oluliselt hagiavaldust - nimelt on uurimise käigus välja tulnud arvukalt uusi tõendeid ja asjaolusid.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamata jätmise tunnustel.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa vastu esitati 3. detsembril Harju maakohtule ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.