Viimsi elanik Ermo Hüüdma saatis möödunud aasta septembri alguses ettepaneku Viimsi vallavanemale Haldo Oravasele, Pirita linnaosa vanemale Tiit Terikule ja Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale, et need kaaluks uue ekspressliini loomist Viimsi ja Tallinna kesklinna vahele.

Hüüdma sõnas ettepanekut tehes, et ekspressbuss võiks sõita hommikul 7–8 ajal ja õhtul 17–19 vahel Viimsi-Pirita-Tallinna suunal enam-vähem sama trajektoori kui buss 1A, kuid teha vähem peatusi, sõitmaks otsemat teed pidi ja kiiremini pealinna keskusesse.

Mehe sõnul tulevad väga paljud 1A bussiga sõitjad hommikul peale Viimsis ja lähevad maha Tallinnas ning vajaks seetõttu ekspressliini. Samuti ajendaks too Hüüdma hinnangul kohalikke auto asemel bussiga sõitma ja nii väheneks ootuste järgi ka ummikud Pirital, Pirita teel ja Tallinna linnas sees.

Veebruaris pöördus kuid vastust oodanud Hüüdma Viimsi valla, Harju maavalitsuse, Harjumaa ühistranspordikeskuse ja Pirita linnaosa valitsuse poole ning märkis, et loodab „jätkuvalt vastavatelt ametkondadelt ja organisatsioonidelt positiivseid arenguid ja tagasisidet“ ning tegi veel kord ekspressliini loomise ettepaneku.

Samuti imestas Hüüdma  läkitatud kirjas, miks viimsilased peavad Tallinna piirini paari peatuse sõitmiseks ostma 23-eurose kuukaardi või 1,60-eurose üksikpileti. Nimelt märkis ta, et Laagri, Saue, Harku ja Muuga elanikke teenindavates bussides lisatasu ei nõuta.