Ministeerium soovib saada hiljemalt järgmiseks teisipäevaks selgitusi ajalehes ilmunud süüdistuste kohta, mille kohaselt maavanem kasutas järelevalvet algatades võimu isiklikes huvides eesmärgiga välja vahetada üks pedagoog. Maavalitsus ei informeerinud Tallinna haridusametit laekunud kaebustest ja nende kaebuste alusel plaani tavast järelevalvest.

"Harju maavanema aadressil esitatud süüdistused on äärmiselt tõsised. Kui need peaksid tõele vastama, siis on selge, et nii lubamatu teo toime pannud kõrge ametnik ei saa oma postil jätkata," ütles SDE aseesimees Karel Rüütli.

Reformierakondlasest Harju maavanem Ülle Rajasalu organiseeris oma ametipositsiooni ärakasutades lapselapse lasteaiarühma õpetaja vastu erakorralise riikliku järelevalve, kirjutas Äripäev.

2011. aasta sügisel nõudis Rajasalu Pirital asuva Padriku lasteaia direktorilt Monika Kerselt, et välja vahetataks rühma õpetaja Heli Enok, kuna Rajasalu polnud temaga rahul. Lasteaia direktor toetas õpetajat ja nüüd on Rajasalu oma võimu kasutades korraldanud samast õpetajast lahtisaamiseks erakorralise riikliku järelevalve.

Rajasalu läbisurutud järelevalve aluseks olid kaks kaebust, mille koostasid Rajasalu lapselapsega samas rühmas käivate laste vanemad, kes suhtlesid sel teemal Rajasaluga isiklikult.

Kaebused ja kaks kaebuste esitajat on mitmekümneks aastaks salastatud ning seega pole võimalik teada saada, milline on kaebuste sisu ja kas see vastab tõele.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad regionaalminister Siim Kiislerit tõsiselt kaaluma Reformierakonda kuuluva Harju maavanema Ülle Rajasalu ametisse sobivust seoses Rajasalu nõudmisega vallandada staažikas lasteaiaõpetaja.