Eelmisel aastal ütles Venemaa võimuerakonna Ühtse Venemaa esindaja riigiduumas Frants Klintsevitš intervjuus Moskva ajalehele, et kavatseb koguda kaks miljonit eurot, et maja ära osta ja hävitada. „Kui ma saan rahalist abi, ostan ma maja ära ja hävitan selle demonstratiivselt,“ ütles Klintsevitš The Independenti vahendusel.

Nüüd tahab maja omale heategevusorganisatsioon Volkshilfe. Alates 1972. aastast rendib seda omanikult Gerlinde Pommerilt Austria siseministeerium.

Arutatakse integratsioonibüroo, immigrantidele mõeldud keelekursuste ja muude sotsiaalteenuste majutamist hoonesse.

Ajalehe Kurier teatel ütles Volkshilfe juht Karl Osterberger, et maja rentimine sellisele organisatsioonile nagu tema oma saadaks tugeva signaali.

Hitler sündis majas 1889. aastal ja veetis seal oma esimesed kaks nädalat, enne kui vanemad ära kolisid. See on olnud linna jaoks ebameeldiv turistiatraktsioon.

Linnapea läks tülli natsivastaste organisatsioonidega, kui kavatses ehitada majja luksuskorterid, et oma linna destigmatiseerida. Rohelised tahavad muuta maja holokausti memoriaaliks ning ajaloolased tahavad, et see oleks hariduslik „vastutustunde maja“.

Kolmapäeval meenutati Saksamaal 80 aasta möödumist Hitleri võimuletulekust 1933. aastal.