Ida-Tallinna keskhaiglas algab külastuskeeld laupäevast, 2 veebruarist. Lääne-Tallinna keskhaiglas algab külastuskeeld aga juba homsest.

Külastuskeeld puudutab haigla statsionaaris viibivate haigete külastamist.

Pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele on Ida-Tallinna keskhaigla teatel lubatud, kuid need tuleb jätta haigla riidehoiutöötaja kätte, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele.

Gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste leviku tõttu palub Tartu ülikooli kliinikum samuti alates tänasest, 31. jaanuarist kliinikumis haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada. "Külastuspiiranguga soovime vähendada nii patsientide, külastajate kui personali nakatumisohtu," teatas kliinikumi esindaja.

Infektsioonikontrolliteenistus jälgib epidemioloogilist olukorda ja uutest muudatustest antakse avalikkusele teada.

Terviseameti andmetel vajas möödunud nädalal kõikide ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstiabi 6053 inimest ning seega juurdekasv oli 42 protsenti.

Sentinel-süsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal kasvas gripitaoliste haigestumiste arv samal ajavahemikul 109 protsendi võrra, mis näitab, et gripi kõrghooaeg on käes. Grippi haigestumise intensiivsust saab hinnata keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks.

Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal kasvas kuni 59 protsenti ning haigestumus on tõusutrendil.

Varem on külastuskeelu kehtestanud Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH), Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinik ja Viljandi haigla.

Rohkem infot haigestumisest grippi ja ülemiste hingamisteede viirushaigustesse terviseameti kodulehelt.