Tegelikult määras kohus Pesurile 12-aastase vangistuse, kuid kuna süüasi oli arutlusel lühimenetluses, arvestas kohus sellest kolmandiku maha ning järele jäi kaheksa-aastane vangistus, kirjutab BNS.

Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee oli eelnevalt nõudnud Pesurile kahe aasta võrra pikemat vangistust. Pesuri kaitsja leidis, et kohus pidanuks süüalusele määrama karistuse sanktsiooni keskmises määras, millest tulnuks lühimenetluse sätteid arvestades kolmandik maha võtta.

Harju maakohus pidi arutama Pesuri süüasja juba teistkordselt, sest Tallinna ringkonnakohus tühistas mullu mai lõpus Pesuri süüdimõistmise ja saatis kaasuse uueks arutamiseks tagasi esimese astme kohtusse.

Maakohtu eelmisele otsusele esitas apellatsiooni Eero Pesuri kaitsja, kes taotles kergema karistuse mõistmist. Ringkonnaprokurör Natalia Miilvee taotles ringkonnakohtu istungil omakorda maakohtu otsuse tühistamist motiivide puudumise ja karistuse leebuse tõttu. Motiivide puudumise etteheitega nõustus ka Pesuri kaitsja.

Harju maakohus mõistis mullu 25. aprillil 33-aastase Eero Pesuri süüdi vägistamises, sugulise kire vägivaldes rahuldamises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja mõistis talle lühimenetluse korras kuue aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus tunamullu 18. märtsi, kui politsei ta kinni pidas.

Süüdistuse järgi vägistas Eero Pesur neli naist aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal. Kaht ohvrit ründas mees tunamullu 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ka ühe naise suhtes sugulise kire vägivaldses rahuldamises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime samalaadse kuriteo, ja seadusliku aluseta teiselt inimeselt vabaduse võtmises.