25. detsembril ütles Sepp Delfile, et kontoriruumide põrandad ja laed on kustutusveest põhjalikult üle ujutatud ning olukord läheb üha hullemaks. Siiski rääkis Sepp toona, et plaan on kolida kümmekonnaks päevaks ajutisele pinnale.

Järgmisel päeval sahises aga kontori ruumidesse lisaks kustutusveele vett ka veetorust ja Kultuurikatla Facebooki lehel märgiti jaanuari alguses, et „kontor uppus täielikult“. „Pooled laed on maas, põrandad niiskusest kopitamas ning töökeskkond kokkuvõttes suht töökõlbamatu,“ seisis olukorda kirjeldavas kommentaaris.

Lisaks kardeti vaidluseid kindlustusega ja remondi teemal, mistõttu otsustati välja kolida ja kõik kerkivad probleemid korteri omaniku, Kesklinna valitsuse lahendada jätta.

Ruumides tarvis väga mahukat remonti

„See [remont] läheks lihtsalt liiga mahukaks juba peale vaadates,“ rääkis Sepp Delfile. „Me ei pidanud mõistlikuks oma aega ja ressurssi enam selle hindamisele kulutada ja kolisime kiiresti ennast ümber, et see ei takistaks meie enda tööd ja tegemisi.“

Niisiis koliti kohe uue aasta alguses ümber ja avati kontor vanalinnas, Harju tänav 6, Tallinna Ärimajas. „Me ei plaani tagasi kolida – sügisel kolime juba oma majja,“ rääkis Sepp. Nimelt allkirjastati koos Eesti arhitektuurikeskusega ühine ehitusleping 31. detsembril.

Endiselt pinnalt välja kolides põletati selle kohaga kõik sillad. „Me ei hoia end kursis ja infot ei ole,“ lausus Sepp, et talle pole teada, kui mahukaks kahjud kujunesid ja kuidas on läinud ruumide taastamistöödega.

Tulekahju sai arvatavalt alguse küttesüsteemist

„Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse hoone küttesüsteemist,“ rääkis Delfile Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs. Tema kinnitusel pole enam põhjust kahtlustada, et põlengu oleks põhjustanud lahtise tule kasutamine.

Tallinna keskel asuva maja pööning süttis jõululaupäeva hommikul, häirekeskus sai põlengust teada kell 9.44. Kella kümne ajal majast evakueeritud inimesed paigutati alguses sooja lähedal seiskunud trammidesse, hiljem aga hotelli.

Ühistu esimees Jaan Tamm ei soostunud vahetult pärast õnnetust ega ka täna Delfile kommenteerima, kui palju kortereid muutus elamiskõlbmatuks ning millises suurusjärgus summa kulub hoone tule- ja veekahjustuste likvideerimiseks.

Pärnu maantee maja on koduks mitmele tuntud inimesele, teiste hulgas omavad kinnisturaamatu andmetel vanalinna piiri ääres asuvas hoones korterit näitleja Maria Avdjuško-Taska ja dirigent Paavo Järvi.

Samuti kuulub linnale mitu korterit, mis on kontoriteks välja üüritud. Üks neist oli jaanuari alguseni Evelyn Sepa juhitava sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel kontor.