Pandžikidze ütles Tallinnas koos välisminister Urmas Paetiga antud ühisel pressikonverentsil, et Gruusia praegune valitsus on deklareerinud üheks prioriteediks suhete parandamise Venemaaga. Samas kinnitas ta, et Abhaasia ja Lõuna-Osseetia küsimuses ei ole Gruusia seisukoht muutunud. "Abhaasia ja Lõuna-Osseetia on Gruusia osad, siin ei ole meie jaoks mingit vaidluskohta," kinnitas ta BNS-i vahendusel.

Pandžikidze märkis, et Gruusia ja Venemaa ametlike esindajate esimene kohtumine pärast 2008. aasta augustisõda toimus detsembri keskel Šveitsis Genfis. Abašidze ja Vene asevälisminister Grigori Karassin leppisid mitteametlikul kohtumisel kokku otsedialoogi jätkamises.

Gruusia välisministri sõnul puudutasid pooled sellel kohtumisel vaid tehnilisi küsimusi ja niinimetatud pehmeid teemasid, kuid ta avaldas lootust, et kohtumised jätkuvad ja suhete parandamine Venemaaga on võimalik.

Gruusia peaministri eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze teatas jaanuari keskel, et tema järgmine kohtumine Venemaa asevälisministriga leiab aset ilmselt veebruaris.

Diplomaatiliste suhete taastamine ei ole veel päevakorras, ning Venemaa on andnud selgelt mõista, et ta ei kavatse teha mingeid järeleandmisi sõja järel iseseisvate riikidena tunnustatud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia osas.

Venemaa ja Gruusia on viimastel aastatel pidanud läbirääkimisi, mis puudutasid Venemaa liitumist maailma kaubandusorganisatsiooniga (WTO) ning separatistlikke regioone, ent kahepoolseid sidemeid puudutavaid kõnelusi pole olnud.