"Menetluse käigus esitati Nikolai Tomele kahtlustus karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi alusel, samuti sai ta kahtlustuse tapmiskatses, kehalises väärkohtlemises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises," ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm BNS-ile.

Lisaks esitati sama kriminaalmenetluse käigus kahtlustus veel kahele mehele, kellest üks oli seotud varasema kehalise väärkohtlemise juhtumi ja teine ebaseadusliku relva ning laskemoona hoidmisega.

Tulistamine toimus mullu 27. augusti keskpäeval kell 12.13 Türil aadressil Tehnika tänav 9a, kui metallitöötlemisega tegelevas ettevõttes OÜ Avemet Eesti töötav 33-aastane Nikolai Tome tulistas sinna sisenenud meest, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Teine samas firmas töötanud mees sai kergemaid vigastusi. Tulistamiseks kasutatud relv ebaseaduslik. Pärast tulistamist Tome põgenes, kuid peagi pidas politsei ta kinni.

Politsei kinnitas vahetult pärast kuritööd, et tulistamiseni viis ohvri ja tulistaja omavaheline tüli, mis väidetavalt oli alguse saanud juba mitu päeva varem.

Karistusseadustik näeb mõrva eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse.