Tehingu hind jääb tõenäoliselt mõnevõrra alla saja miljoni krooni, haarates nii Eesti, Vene, Läti kui ka Leedu Delfit, kirjutab ajaleht.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul pole siiski hetkel alust rääkida ostu-müügitehingu sõlmimisest, nii nagu ka on spekulatiivne rääkida Delfi võimalikust hinnast. Selge on see, et Delfi on näidanud oma majanduslikus arengus positiivset trendi ja see on toonud juurde potentsiaalseid investoreid, mille tulemusena on jutud Delfi müügist järjekordselt päevakorral.

MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson ütles Postimehele, et huvi Delfi võimalike ostjate seas on suurenenud, aga ei saa öelda, et tehing oleks juba sõlmimisel. Ta ütles, et iga asi on ostetav ja müüdav, nii ka Delfi. Ta keeldus aga täpsustamast, missugustel tingimustel MicroLink Delfi maha müüa soovib.

Findexa Eesti juhatuse liige Mart Sule ütles ajalehele, et tema ei saa Delfi ostmist kommenteerida: seda võib teha emafirma Norras. Sule hinnangul oleks aga portaali ostmine Baltimaades kasulik ettevõtmine. “Kindlasti ei oleks see raha äraviskamine, internet on tulevik ja Delfi teatavasti näitab majandustulemustes tõusvat trendi,” põhjendas ta.

Findexa Norra kontori infojuht Gro Ismar ütles, kuna tehingut pole sõlmitud, siis pole võimalik üksikasjadest kõnelda. Ent ka Ismar kinnitas Findexa huvi Baltimaade turu vastu.

Postimehe andmeil on MicroLink alates 1999. aastast tegutseva portaali müüki arutanud kahe-kolme võimaliku ostjaga. Võimalik, et üks neist on Findexa võistleja Eniro. Eniro Eesti juhataja Peeter Allik ei tahtnud Delfi ostmisest rääkida, möönis aga, et koostöö käib.

“Kui Eestis üldse mingil portaalil väärtust on, on see Delfi,” kommenteeris pankrotti läinud portaali XXL juhtinud Arho Anttila. “Ja kuna nad on vahepealsest pohmellist üle saanud, siis Delfil mingi väärtus on, aga kas just sada miljonit.”