Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles Delfile, et Pärnu maanteel toimunud põlengu põhjuste uurimine jätkuvalt käib ja juhtumiga tegeleb ka kindlustusfirma.

"Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse hoone küttesüsteemist," rääkis Hirs. Tema kinnitusel pole enam põhjust kahtlustada, et põlengu oleks põhjustanud lahtise tule kasutamine.

Tallinna keskel asuva maja pööning süttis jõululaupäeva hommikul, häirekeskus sai põlengust teada kell 9.44. Kella kümne ajal majast evakueeritud inimesed paigutati alguses sooja lähedal seiskunud trammidesse, hiljem aga hotelli.

Ühistu esimees Jaan Tamm ei soostunud vahetult pärast õnnetust Delfile kommenteerima, kui palju kortereid muutus elamiskõlbmatuks ning millises suurusjärgus summa kulub hoone tule- ja veekahjustuste likvideerimiseks.

Pärnu maantee maja on koduks mitmele tuntud inimesele, teiste hulgas omavad kinnisturaamatu andmetel vanalinna piiri ääres asuvas hoones korterit näitleja Maria Avdjuško-Taska ja dirigent Paavo Järvi.

Samuti kuulub linnale mitu korterit, mis on kontoriteks välja üüritud. Näiteks asub seal Evelyn Sepa juhitava sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel kontor.