Külastuskeeld tuleneb vajadusest parandada haiglaravil viibivate patsientide nakkuskaitset, märkis regionaalhaigla oma kodulehel.

Külastuskeeld kehtib kõigis regionaalhaigla korpustes, mis asuvad Sütiste tee 19, Paldiski maantee 52, Hiiu 44 ja 39 ning Kosel Ravila maantee 29.

Ka Tartu ülikooli kliinikum palub lastekliinikus haiglaravil viibijaid mitte külastada, kuid Tallinna lastehaigla ei ole veel külastuskeeldu rakendanud.

Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaigla külastuskeelu kohta andmed puuduvad.

"Keeld on kehtestatud vähendamaks meie haiglas ravil viibivate gripi tüsistuste riskirühmadesse kuuluvate patsientide nakatumisvõimalust," põhjendas regionaalhaigla.

Näiteks loetakse riskirühmadesse kuuluvateks isikuteks 65-aastaseid ja vanemaid; isikud, kes põevad aneemiat, kroonilist kopsu-, südame-, neerude või ainevahetuse süsteemi haigust (eeskätt diabeeti) ja immuunpuudulikkusega inimesi, sealhulgas immuunsüsteemi talitlust pärssivat ravi saavad isikuid.

"Selliseid patsiente viibib ravil meil pea kõigis osakondades," märkis haigla. "Kahjuks ei teadvusta kõik külastajad, et võivad olla nakkuse edasikandjaks, kui neil on haigusnähud. Seda isegi siis, kui need on tagasihoidlikud."

Sarnast keeldu on haiglates rakendanud ka eelnevatel aastatel. Haigla jälgib pidevalt olukorda Eestis ning tühistab külastuskeelu esimesel võimalusel. Antud keeld ei mõjuta ambulatoorset ravi ja erakorralist meditsiiniabi vajavaid patsiente.

Eestis on terviseameti andmetel ülemiste hingamisteede viirusinfektsioonide arv kasvamas ning gripi levikut hinnatakse laialdaseks.

Eelmise nädala andmetel oli Eestis haigestumus tõusutrendil.