Et võitlevale harimatusele mitte alla anda, puudutab Priimägi Tallinna TV saatesarjas „Valgust!“ kultuurilise olemise suuri probleeme, nagu eestlaste identsus eurooplastena ja maailmapärandi hoidjatena. Kultuurisaade „Valgust!“ ei tee autori kultuurikroonikat, selleks on uudistesaated. Pooletunnine saade koosneb kolmest osast: „Valgust minevikku!“, „Valgust olevikku!“ ja „Valgust tulevikku!“ Neist valdkondadest pärinevad ka teemad.

„Kultuur ei rahulda inimese esmavajadusi ega alga nendest. Kultuur algab isedusvajadusest, tahtmisest olla keegi - üksi ja rahvana. Aga ööbikut valmidega ei toida,“ nendib Priimägi.

„Kui inimesed peavad päevast päeva võitlema oma eksistentsi eest riigiga, mis neid kiusab, siis pole pahaks panna, et nad endamisi tsiteerivad Hanns Johsti: „Kuuldes sõna "kultuur“, vallandan ma oma brauningu kaitseriivi.“

„Ma märkan, et meil praegu eetrisse antavad kultuurisaated tegelevad enamikus tühja-tähjaga, ei puuduta meie kultuurilise olemise suuri probleeme, nokitsevad külatanumal, nimetavad kunstiks disaini ja teaduseks innovatsiooni,“ kritiseerib Priimägi, kelle sõnul on intelligentne inimene see, kes pole kaotanud õppimisvõimet.

Võitlev harimatus

„Goethe viimsed sõnad „Rohkem valgust!“ ongi meie valgustuslik programm. Eesti ühiskonnas täheldub murettekitav tendents: võitlev harimatus,“ mõtiskleb Priimägi.

„Ma teen vahet kultuuril ja tsivilisatsioonil. Tsivilisatsioon on kõik see, mis vastab küsimusele „kuidas seda teha?", - kultuur vastab küsimusele „mida mitte teha?“. Meil on kultuur asendumas tsivilisatsiooniga - mida muud kujutab endast too „kultuurimajandus“! Aga koos kultuuriga kaob ka niisugune asi nagu süüme. Kaob häbitunne oma kaasaja ning tuleviku ees. Kus kõik mõtlevad rahast ja „kuidas seda teha“, seal sünnivad südametunnistuseta teosed.“

Varasemaltki teleekraanilt tuttav Priimägi on seni teinud reisisaateid „Reisile minuga“ ning 2011. Aastal olid Tallinna TV eetris tema kultuurikommentaarid kultuuripoliitikast, teatrist, fotograafiast, ehtekunstist, tõlkekultuurist, kommunikatsioonist ja käitumisest. Kultuuriteemalise autorisaate ekraanile toomiseks andis tõuke Eesti kultuurimaastikul toimuv.