„Vladimir Putin jätkab oma aktiivsete hobidega tegelemist. Võibolla sukeldub ta suvel akvalangiga. Jätkab võitlust haruldaste loomaliikide säilitamiseks. Milleks siin patriarhaalne stiil? Tal on oma isiklik ja see on tema enda valik,“ ütles Peskov ajalehele Izvestija.

Teine presidendi administratsiooni allikas teatas, et riigipea ei kavatse 2013. aastal mitte ainult akvalangiga sukelduda, vaid mängida ka jäähokit ja külastada Antarktika uurimisjaama.

2012. aasta septembris võttus Putin vastu Tšiili presidendi Sebastián Piñera ettepaneku külastada Venemaa ja Tšiili baase Antarktikas. Alguses pidid presidendid Antarktikasse sõitma jaanuari lõpus, aga Peskovi sõnul lükatakse reis ilmselt edasi.

„Baasi külastamise aega ei lepitud kokku, kuid nii nagu Vladimir Putin on varem tegelenud looduskaitsealase tegevusega, teeb ta seda ka tulevikus,“ rõhutas Peskov.

Vene meedias teatati varem, et pärast 60-aastaseks saamist ja sügisel saadud seljavigastuse tõttu loobutakse Putini puhul „sportlaspresidendi“ kuvandist. Edaspidi pidi Putini kuvand olema elutarga patriarhi oma.