84-aastane Sharon on olnud koomas alates 2006. aastast, kui ta sai tugeva ajurabanduse. Pärast seda on ta olnud vegetatiivses seisundis hingamisaparaadi all, vahendab BBC News.

Beersheba Soroka haigla arstide sõnul täheldati testide käigus märkimisväärset ajutegevust. Kuigi reageerimine ärritajatele ei tähenda, et Sharon võiks tõenäoliselt täielikult teadvusele tulla, on see arstide sõnul siiski julgustav.

Soroka meditsiinikeskuse neuroloogiadirektor Alon Friedman ütles, et isegi koomas olles võib Sharon kuulda ja osa tähtsast informatsioonist jõuab tema ajju ja seda töödeldakse.

Sharon oli kuulsusrikas ohvitser, kes võitles kolmes sõjas, enne kui poliitikasse läks. Paljud iisraellased imetlesid teda suure sõjaväelise juhina, kuid palestiinlased kirusid.

2001. aastal valiti Sharon peaministriks ja ta lubas tuua riigile julgeoleku ja tõelise rahu. Sharon oli ametis kuni 2006. aasta rabanduseni.

2005. aastal tõi Sharon ühepoolselt väed ja asunikud Gazast välja.

Sharon oli okupeeritud territooriumidel ehitustegevuse ja asunduste rajamise innukas pooldaja. Ta algatas ka müüri rajamise Läänekalda piirile.

Kaitseministrina kavandas Sharon Iisraeli sissetungi Liibanoni 1982. aastal.