Tuli sai teadetekohaselt alguse sellest, kui klubis mänginud bändi liige laval tõrviku süütas. Võimude teatel oli enamik ohvritest tudengid, kes surid suitsu sissehingamise tagajärjel. Esimesed matused toimuvad esmaspäeva hommikul, vahendab BBC News.

Esmaspäeval pidi Brasiilia pealinnas Brasílias toimuma tseremoonia, millega oleks tähistatud 500 päeva jäämist 2014. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniirini, kuid nüüd otsustati tseremoonia edasi lükata. Santa Marias kuulutati välja 30-päevane lein.

Brasiilia president Dilma Rousseff, kes katkestas visiidi Tšiilisse, külastas koos ministritega kannatanuid Santa Maria Caridade haiglas.

Võimud avaldasid 231 hukkunud nimed. Üle saja inimese on enamasti suitsu sissehingamise tõttu haiglaravil.

Ametnikud uurivad nüüd teateid, et laval süüdati tõrvik, mis omakorda süütas lae isolatsioonimaterjali, mis hakkas levitama mürgist suitsu. Linna föderaalse ülikooli UFSM-i tudengitel toimus klubis rebaste ball, teatas kohalik ajaleht Diário de Santa Maria.

Kohalik ajakirjanik Marcelo Gonzatto ütles, et tõrvik süütas suure ja kiiresti levinud põlengu, mis tekitas väga tumedat ja tihedat suitsu.

„Paljud inimesed ei saanud välja ja surid peamiselt suitsu, mitte tule tõttu,“ ütles Gonzatto.

Pealtnägijad rääkisid paanikast pärast põlengu süttimist ja rüselusest, kui püüti klubist välja murda. Suur hulk ohvreid jäi lõksu klubi tualettidesse, sest pidasid neid ilmselt ekslikult väljapääsudeks.

Ellujäänute ja politseiinspektor Marcelo Arigony sõnul üritasid turvamehed korraks inimesi klubist lahkumast takistada. Brasiilia baarides on tavaks maksta arve korraga enne lahkumist.