"Süüria olukorras peab endalt küsima, kas me suudame sekkumisega midagi paremaks muuta või vallandab see veelgi hullema vägivalla, näiteks keemiarelvade käikulaskmise," sõnas Obama väljaandele The New Republic antud usutluses, teatab Reuters BNS-i vahendusel.

USA on kutsunud Süüria presidenti Bashar al-Assadi üles ametist lahkuma ning toetanud ja tunnustanud opositsiooni, kuid pole otseselt verevalamisse sekkunud, mis on toonud kaasa terava kriitika eriti vabariiklaste leerist.

"Ja kuidas ma kaalun Süürias tapetud kümnete tuhandete elu praegu Kongos samamoodi tapetavate kümnete tuhandete vastu, kellele keegi tähelepanu ei pööra? Miks me seal siis ei sekku?" küsis president.

Iraan peab igasugust rünnakut Süüriale ühtlasi rünnakuks enda vastu, vahendas meedia laupäeval islamivabariigi kõrgeima juhi nõuniku sõnu. See on seni kõige jõulisem hoiatus, et Teheran teeb kõik, et Süüria president Assad võimule jääks. Ajatolla Ali Khamenei nõunik Ali Akbar Velayati ütles, et Süüria mängib olulist rolli Iisraeli-vastaste riikide ja rühmituste "vastupanurindes".

Suurbritannia vabaühendus teatas pühapäeval, et Süürias on president Bashar al-Assadi vastases ülestõusus hukkunud 50 009 inimest. ÜRO hinnangul ületab hukkunute arv 60 000 piiri.