"Selles võib näha nii süütut katset kinnistada sportliku näitleja abil senist erakondlikku kuvandit kui ka küünilist iha rahaga kinni maksta inimene, kes mõned kuud varem laval sedasama erakonda kritiseeris," kirjutas Epner Sirbis Kaljujärve kutsumise kohta.

Kuna Kaljujärv oli suvel välja käinud mitmeid radikaalseid ideesid, kuidas reageerida Reformierakonna rahastamise skandaalile, siis tekkis ka nüüd mõte ettepanekuga nõustuda, kuid ball kaaperdada ning esitada seal avalik seisukohavõtt. Epneri sõnul nii ei läinud, sest Kaljujärvel oli samal õhtul üks teine etendus ja ta ei läinud balli juhtima.

Sama pakkumisega pöördus Reformierakond Tambet Tuisu poole, kes vastas samuti eitavalt.

Vahetult peale Reformierakonna rahastamisskandaali puhkemist toimus NO99 ühekordne etendus "Reformierakonna juhatuse koosolek". Etenduseks valmistudes tahtsid nad kuulda ja kasutada ka Reformierakonna versiooni skandaalist. Reformierakonna pressiesindaja keeldus. „Kahjuks oleme teatri tegemises üliväga kehvad”, kirjutas ta SMSis.

Reformierakonna suhtes väga kriitilises etenduses mängis Kaljujärv nelja kõrvaltegelast ning Tuisk skandaali üht peategelast Kristen Michalit.