ERRi uudisteportaali tellitud uuringu kohaselt oleks jaanuaris Roheliste poolt hääletanud viis protsenti valijatest ehk üle tüki aja on viimastel riigikogu valimistel ukse taha jäänud erakond jõudnud valimiskünnise piirile.

Laane selgitas, et meedias peaaegu märkamatud Rohelised kasutavad oma mõtete levitamiseks neile kättesaadavaid vahendeid ehk kodulehekülge ja Facebooki. Roheliste tegevus Facebookis on Laane sõnul igati edukas. "Meile ikka helistatakse tagasi ja räägitakse oma ettepanekuid."

Rahvakogus oli populaarne Roheliste ettepanek kohalikus omavalitsuses Šveitsi stiilis kohustuslike referendumite korraldamise kohta, mille Rohelised eelmises riigikogus lausa esimesele lugemisele said. See jäi paljudele silma.

Riigikogust välja jäämise oluliseks põhjuseks olid Rohelisi lõhestanud sisetülid, mis viisid nende ridadest mitu tuntud inimest ja mille tõttu paljud toetajad ei valinud enam 2011. aasta riigikogu valimistel Rohelisi. Laane kinnitas, et praeguseks on sisetülid lõppenud.

"See juba ajalugu," lausus Laane. Taolised sisetülid on tema sõnul organisatsiooni kasvamise peaaegu paratamatu kaasnähe, aga kuna nende erakond on ka väga demokraatlik ja avatud, siis peeti neid tülisid väga avalikult.

"On kahju, et see toimus, aga nüüd on see möödas," lausus Laane. Paljud pettunud toetajad on tagasi tulnud ja Laane kutsus ka siiani eemale jäänuid Roheliste juurde tagasi.