"Seoses sellega, et SA Nuku tunnistas avalikkuses lavastuse "Puhh" autoriõiguste rikkumist ja vabandas avalikult selle juhtumi pärast, lõpetab ministeerium konkreetse juhtumi käsitluse," ütles Nõgene BNS-ile.

Nõgene kohtus täna kolleegidega justiitsministeeriumist ja kohtumisel tõdeti, et SA Nuku on tunnistanud oma süüd ja põhjust edasiseks analüüsiks pole, kuid tulevikus tekkida võivate sarnaste juhtumite vältimiseks tuleb etendusasutustele teha koolitusi.

"Nii teemegi ettepaneku Eesti Teatri Agentuurile korraldada seminar, kus tutvustatakse autoriõiguse seadust ning tuuakse asjakohaseid näiteid praktikast, et kõigi teadlikkust teemast tõsta," sõnas Nõgene.

Skandaal SA Nuku jõululavastuse "Puhh" ümber puhkes jaanuari keskel, kui lavakunstikooli teadur Eva-Liisa Linder avaldas internetis artikli, milles väitis, et SA Nuku eelmise aasta 2. detsembril esietendunud ja üle 30 korra mängitud lavastus põhineb 90 protsendi ulatuses Alan Alexander Milne'i maailmakuulsatel jutustustel karupoeg Puhhist.

Nii teatri juht Meelis Pai kui ka etenduse lavastaja Vahur Keller lükkasid Linderi kriitika ümber, öeldes, et igal etendusel on suur roll näitlejate improvisatsioonil ning näitlejate mäng mõnel etendusel võis Linderis äratada vastavad mälestused.

Pärast järelemõtlemist otsustas SA Nuku eelmise nädala lõpus, et palub vabandust lavastusega "Puhh" seotud võimaliku autoriõiguste rikkumise pärast ja välistab sarnaste juhtumite kordumise.

SA Nuku kunstiline juht Vahur Keller esitas eile seoses hiljutise segadusega lavastuse "Puhh" ümber lahkumisavalduse. Keller tunnistas oma avalduses, et ta kasutas jõululavastuses ebaproportsionaalselt palju teksti, mis oli pärit Alexander Milne'i raamatust ilma autorile viitamata. Teatri juhtkonda ta sellest ei teavitanud.