Lisaks Tsiskaridzele küsitleti veel mitmeid Suure Teatri töötajaid ning Filini sugulasi ja tuttavaid. Ajalehe Izvestija teatel ilmutasid uurijad aga erilist huvi Tsiskaridze vastu, sest teda peetakse Filini oponendiks ja üheks pretendendiks tema ametikohale. Ülekuulamise sisu ei avalikustata, vahendab Lenta.ru.

„Mind küsitleti mõni päev tagasi, uuriti kas teatris on rahulolematuid inimesi, küsiti Tsiskaridze kohta. Aga see ei tähenda veel seda, et keegi teda süüdistaks,“ ütles Suure Teatri pressisekretär Katerina Novikova.

2012. aasta detsembri lõpus pöördus 12 kultuuritegelasest koosnenud grupp president Vladimir Putini poole palvega määrata Tsiskaridze Suure Teatri peadirektori Anatoli Iksanovi asemele, kellel lõppes aasta lõpus leping. Iksanov ise avaldas lootust, et Tsiskaridze ei ole Filini-vastase rünnakuga seotud. „Ma loodan, et Nikolai Tsiskaridze ei saa langeda nii madalale, aga samas lõi kogu selle ebaterve õhkkonna teatris ja selle ümber just tema, tehes omale PR-i,“ ütles Suure Teatri peadirektor.

Samal ajal teatasid arstid, et Filini seisund on paranenud. „Toimub haavade sidumine, medikamentoosne ravi, esmaspäeval seisab aga ees veel üks silmaoperatsioon,“ ütles Moskva 36. haigla peaarst Aleksandr Mititškin.

Tundmatu isik viskas 17. jaanuril Filinile näkku väävelhapet. Balletitrupi kunstiline juht viidi näo ja silma sarvkesta põletustega haiglasse. Talle on juba tehtud kolm operatsiooni.

Filin rääkis haiglas ajakirjanikele, et palus kuu enne rünnakut Iksanovilt kaitset, kuid viimane soovitas alluval mees olla ja ähvardustele mitte reageerida.

„Ma oleksin pidanud kohe, veel enne uut aastat, teatama kogu meediale, et minu aadressil tuleb jätkuvalt ähvardusi. Kelleski kutsun ma esile agressiooni. Varem või hiljem pidi see agressioon väljenduma konkreetsetes tegudes,“ ütles Filin, kahetsedes, et keeldus isiklikust autojuhist ja ihukaitsest.