Kõikidesse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine kasvas möödunud nädalal seitse protsenti, arstide poole pöördus 4247 inimest. Gripitaoliste haigestumiste arv suurenes 18,6 protsendi võrra.

Terviseamet hindab grippi haigestumise intensiivsust sellegipoolest veel madalaks, kuid gripilevikut laialdaseks. Haigestumus on tõusutrendil.

Keskmine haigestumus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 100 000 elaniku kohta oli 317. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Harjumaal, Jõgevamaal, Läänemaal, ja Raplamaal. Enim haigestusid kuni 5-aastased lapsed.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 83 korral, neist 45 korral on olnud tegu A-gripi ja 38 korral B-gripi juhuga.

Haiglaravi vajas möödunud nädalal E-Tervise SA esialgsetel andmetel viis gripiviirusega patsienti- üks vanusrühmas 0-4, kaks vanusrühmas 15- 64 ning kaks vanemaealiste vanusrühmas. Hooaja algusest on haiglaravi vajanud 39 gripiviirusega patsienti.

Haigestumine Euroopas

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel loetakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks Islandil ja Norras, keskmiseks - Belgias, Tsehhis, Taanis, Prantsusmaal, Saksamaal, Iirimaal, Itaalias, Luksemburgis, Hollandis, Slovakkias, Sloveenias, Rootsis ja Põhja Iirimaal ja Wales´is (UK).

Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks, kuid kõikjal on täheldatud haigestumuse kasvu, mis võib lähinädalatel kaasa tuua märgatava haigestumuse tõusu.

Belgias, Tsehhis, Taanis, Prantsusmaal, Saksamaal, Islandil, Iirimaal, Luksemburgis, Hollandis, Norras, Rootsis, Inglismaal ja Wales`is on gripiviiruse levik laialdane.