"Cameron nihutas oma maa positsiooni Euroopa Liidu hierarhias loomupärase kolmiku - kuhu kuuluvad veel Prantsusmaa ja Saksamaa ning mis võiks Euroopa Liitu juhtida - liikmest erivajadustega riigiks, mida tuleks arutute tegude eest hoida, mis võib tekitada kahju ja Euroopa Liidust lahkuda," rääkis Radosław Sikorski raadiojaamale TOK FM, vahendavad AFP ja BNS.

Cameron ütles kolmapäeval kauaoodatud kõnes, et kui tema konservatiivne erakond järgmised valimised võidab, korraldab ta 2017. aastaks rahvahääletuse, kus britid saavad valida Euroopa Liitu jäämise ja sealt lahkumise vahel.

Cameroni sõnul tahab ta pidada kõnelusi Suurbritannia liikmesuse tingimuste üle, "ja kui me oleme selle uue lahenduse saavutanud, anname Briti rahvale referendumi, kus on lihtne sees-või-väljas valik".

Pratsuse välisminister Laurent Fabius ütles seepeale, et Pariis ei hakka Londoni lahkumist takistama, Saksa välisminister Guido Westerwelle lausus aga, et Berliin loodab Suurbritannia jäämist Euroopa Liitu, kuid ei ole nõus "parimate palade välja valimisega".

Oxfordi haridusega Sikorski väljendas veendumust, et Suurbritannia ei lahku Euroopa Liidust.

Cameron kinnitas neljapäeval Davosi majandusfoorumil, et Suurbritannia ei keera Euroopale selga.