1980. aastal Düsseldorfis doktoritöö kaitsnud Schavan on pikka aega eitanud allikatele korralikult viitamata jätmist, vahendab The Local.

Plagiaadisüüdistused hakkasid ilmuma blogis schavanplag.wordpress eelmise aasta mais, mis sundis ülikooli asja uurima. 351-leheküljelise dissertatsiooni 60 leheküljel leiti kahtlasi lõike. Teisipäeval teatasid ülikooli ametnikud, et Schavani suhtes alustatakse ametlikke protseduure.

Minister jäi kolmapäeval enesele kindlaks. „Ma olen veendunud, et need alusetud plagiaadisüüdistused ei leia kinnitust,“ ütles Schavan.

Valitseva kristlik-demokraatliku liidu CDU poliitikul seisab aga ees pikk ootamine, sest ülikool pole öelnud, kui kaua protseduur aega võtab. Uurimiskomisjoni järgmine istung on määratud 5. veebruarile.

Komisjoni juhib professor Bruno Bleckmann, kes ütles kolmapäeval, et kui komisjon otsustab Schavani doktorikraadi tagasi võtta, võib ta pöörduda Düsseldorfi administratiivkohtusse. Kui ta ka seal õigust ei saa, võib Schavan edasi kaevata administratiivsesse apellatsioonikohtusse Münsteris ja lõpuks liiduadministratiivkohtusse Leipzigis.

2011. aastal oli sunnitud ametist tagasi astuma Saksamaa tollane kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg, kui leiti, et ta oli suuri osi oma doktoritööst maha kopeerinud.