Valitsuse kommunikatsioonibüroo Euroopa Liidu infojuht Villu Känd ütles Delfile, et peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet sõidavad tippkohtumisele Tšiili pealinna Santiagosse koos oma delegatsioonidega, kuid teineteisest eraldi.

Peaminister asub Santiago poole teele neljapäeva õhtul, saabub sinna reede õhtul ja asub tagasiteele esmaspäeva, 28. jaanuari pärastlõunal.

Paet viibib välisministeeriumi pressispetsialisti Mariann Sudakovi sõnul Santiagos neljapäevast laupäevani ja osaleb Euroopa Liidu ja Ladina-Ameerika ning Kariibi mere riikide tippkohtumise raames toimuval välisministrite kohtumisel. Veel on Paetil Tšiilis kavas kahepoolsed kohtumised Brasiilia ja Colombia välisministriga.

Seitsme inimese majutus maksumaksja raha eest

Peaministrit saadab neljaliikmeline delegatsioon: lisaks turvamehele välisnõunik Märt Volmer, Euroopa Liidu asjade direktor Juhan Lepassaar ning Euroopa Liidu infojuht Villu Känd.

Välisministri delegatsioonis on kolm saatjat: ministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind, nõunik Mai Jõgimaa ja ministeeriumi Aasia, Aafrika, Austraalia ja Ladina-Ameerika büroo direktor Kai Kaarelson.

Kännu sõnul pole praegu andmeid, kui palju kummagi ministri ja tema delegatsiooni reis Santiagosse maksma läheb, kuid tippkohtumise kulud kaetakse suuremas osas Euroopa Liidu eelarvest.

Sudakov märkis, et delegatsiooni juhtide ööbimiskulu katab tippkohtumise korraldajamaa. Delegatsiooni ülejäänud liikmete majutuskulu kaetakse Eesti maksumaksja raha arvelt.