Ametnikud teatasid Associated Pressile, et Valge Maja ei ole veel otsustanud, kas Alleni Euroopa liitlasvägede ülemjuhatajaks nimetamise protseduuriga edasi minna, vahendab BBC News.

Pentagoni pressiesindaja George Little ütles, et kaitseministeeriumil oli hea meel kuulda, et süüdistused ametialases väärteos olid alusetud, ning lisas, et kaitseminister Leon Panetta on täielikult kindel kindral Alleni jätkuvas sobivuses vägesid juhtima.

E-kirjad ilmusid päevavalgele osana laiemast juurdlusest Kelley ahistamise kohta e-posti teel. Kelley tundis nii kindral Allenit kui USA luure keskagentuuri CIA tollast direktorit kindral David Petraeust seltskondlike kontaktide kaudu Florida sõjaväebaasis, kus asub USA keskväejuhatuse peakorter.

Kui USA föderaalne juurdlusbüroo FBI asja uuris, viisid ahistavad e-kirjad Petraeuse elulookirjutaja Paula Broadwellini, mis omakorda paljastas viimase suhte CIA direktoriga. Petraeus oli sunnitud ametist tagasi astuma.

Varasemate teadete järgi saatis kindral Allen Kelleyle tuhandeid e-kirju, millest osa kirjeldatakse sobimatute ja flirtivatena.

Allen kirjutas ühe kirja ka kohtunikule, milles toetas Kelley kaksikõde segases hooldusõigusvaidluses.

Pärast seda, kui FBI oli kaitseministeeriumiga ühendust võtnud, teatas Panetta, et Alleni tegevust hakatakse uurima ning tema Euroopa vägede ülemjuhatajaks nimetamine lükatakse edasi.