"Meie valitsusel seisab ees hulganisti väljakutseid, kuid esmaseks eesmärgiks on tuumarelvaga Iraani ärahoidmine," tõdes Netanyahu, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Peaminister tänas teisipäeva õhtul rahvast enda tagasivalimise eest, kui selgusid esimesed lävepakuküsitlused, mille kohaselt saab parempoolse erakonna Likudi ning marurahvusliku Yisrael Beitenu ühisnimekiri 31 ehk enim kohti parlamendis. Iisraeli telekanali Channel 2 edastatud informatsiooni kohaselt on Likud-Beitenu ühisnimekiri saamas 31, endise ajakirjaniku Yair Lapidi juhitud Yesh Atid 19, vasaktsentristlik tööpartei 17 ja marurahvuslik erakond Juudi Kodu 12 kohta.

ÜRO tuumaagentuuri ja Iraani kõnelused Teherani vaidlusaluse tuumaprogrammi üle algavad 13. veebruaril, päev hiljem kui varem plaaniti, teatas rahvusvaheline aatomienergiaagentuur (IAEA) varem päeval.

Eelmisel nädalal IAEA ja Iraani kaks päeva kestnud kõnelused tulemusi ei andnud. ÜRO tuumaagentuur teatas pärast 16.-17. jaanuari kõnelusi, et pooled kohtuvad uuesti 12. veebruaril Teheranis.

ÜRO agentuur on üritanud terve aasta saavutada kokkulepet, mis annaks IAEA inspektoritele juurdepääsu Iraani tuumaobjektidele, ametiisikutele ja dokumentidele. Lääne diplomaadid süüdistavad Teherani IAEA uurimisele kaigaste kodaratesse loopimises.