"49 riiki oma võimsate relvajõududega on võitluses modžaheedide vastu alla jäämas ja nüüd tuleb see prints ja võrdleb sõda oma mängudega, PlayStationiga või kuidas ta seda nimetabki," ütles Talibani esindaja Zabiullah Mujahid, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Briti relvajõududes teeniv prints Harry naasis esmaspäeval oma teiselt Afganistani rotatsioonilt, avaldades muuhulgas, et tappis missiooni käigus Talibani võitlejaid.

Troonipärimisjärjekorras kolmandal astmel paiknev prints veetis Afganistanis 20 nädala pikkuse teenistusaja, mille käigus lendas ta Apache tüüpi ründekopteris kümneid kordi üle Afganistani lõunaosa rahutu Helmandi provintsi.

Harry ütles Briti meediale, et islamimässulised on "mängust väljas" ning kirjeldas oma elu rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) Camp Bastioni baasis, kus ta magas telgis ja laevakonteineris.

Vastates Briti Pressi Assotsiatsiooni küsimusele selle kohta, kas ta helikopteri kokpitist ka kellegi maha lasi, sõnas prints: "Jah, paljud on seda teinud, eskadron osales piirkonnas lahingutegevuses, kõik meist on mitmeid kordi tulistama pidanud".

Harry vestles ajakirjanikega Afganistanis veedetud teenistusaja jooksul kolm korda, kuid vastavalt sõlmitud leppele lubati tema jutt avaldada alles pärast lahingupiirkonnast lahkumist.