Kohtulahendite registri andmetel algas Kenneth Kuninga ametlik kuritegelik teekond 2006. aastal, kui Viru maakohus mehe grupiviisiliste röövimiste ja sissetungimise eest viieks kuuks tingimisi vangi mõistis. Sealjuures oli kohtutoimiku kohaselt Kuningas selleks ajaks jõudnud juba ajavahemikul 08.08.2003 – 22.02.2006 toime panna 9 väärtegu, millest 7 olid seotud alkoholiseaduse rikkumisega.

Mehe kuritegelik teekond jätkus aga uuesti 2007. aasta aprillis, kui Tartu maakohus mõistis ühest Tartu korporatsioonist mitmete varguste toimepanemise eest mehe samuti viieks kuuks tingimisi vangi. Kuna Kuningas aga eiras süstemaatiliselt talle kriminaalhooldaja ja kohtu poolt pandud kohustusi, siis 2008. aasta augustis otsustas Pärnu maakohus määrata mehele reaalse ühe aasta seitsme kuu ja 18-päevalise vanglakaristuse.

Tartu maakohus otsustas aga 2009. aasta detsembris mehe ligi kaks kuud enne õiget aega ennetähtaegselt vabastada ning määras talle ühe aasta pikkuse katseaja.

Kuningas ilmus jälle kohtukulli ette aga juba 2011. aasta veebruaris, kui Harju maakohus mõistis kurjategija mitme inimese pangakontolt raha varguse eest 7 kuuks ja 15 päevaks vangi. Sinna hulka arvati ka muuhulgas ennetähtaegselt vabastatud Kuninga kandmata jäänud karistus.

Sealjuures oli Kuningas enne seda alates 2010. aasta oktoobris väljastatud kohtumääruse alusel kriminaalhooldaja juurde mitteilmumise tõttu mitu kuud tagaotsitav.

Kuigi Kuningas istus alates 2011. aasta jaanuarist juba kinni, siis kohus määras talle 2011. aasta mais veel ühe karistuse: mees mõisteti süüdi 2010. aastal erinevate pisivarguste eest ning kokku määrati talle karistuseks üks aasta neli kuud ja 20 päeva karistust. 

Arvestades seda, et mehe viimase teadaoleva karistuse alguseks oli 2011. aasta 11. märts, siis järeldub, et oma naise tapmises kahtlustatav Kuningas vabanes kinnipidamisasutusest mullu suvel.

Eile kuulutati 25-aastane Kenneth Kuningas tagaotsitavaks ning teda kahtlustatakse oma elukaaslase tapmises. Täna teatas politsei, et Kenneth Kuningas on kinni peetud.

Nimelt sai politsei 19. jaanuaril kella 11 paiku teate, et Tallinnas Paide tänava korterist leiti 21-aastase naise vägivallatunnustega surnukeha.

Selle kuriteoga seoses otsis Põhja prefektuur taga 25-aastast Kenneth Kuningat, keda kahtlustatakse raskes isikuvastases kuriteos.