Kooliõpetajate palgaraha tuleb riigieelarvest. Haridusameti andmetel saab Tallinna linn rahamudeli alusel haridustoetuse sees palgatoetuseks natukene üle 44,22 miljoni euro.

Tallinnas oli novembri seisuga 2636 õpetaja ametikohta. Kui jagada toetus ametikohtadega, seejärel 12 kuuga ning võtta maha ka sotsiaal- ja töötuskindlustusmaks ehk jagada veel 1,34, tuleb õpetaja ametikoha kohta palgatoetuseks kuus umbes 1040 eurot, arvutas haridusamet Tallinna õpetajate palka.

Tallinna haridusamet ei oska aga palgatoetuse suurust öelda enne valitsuse vastava määruse kinnitamist. „Palgatõusu on oodata pärast valitsuse määruse vastuvõtmist, varasem kogemus lubab oletada, et see toimub märtsis,“ ütles haridusameti info peaspetsialist Leini Jürisaar Delfile.

Jürisaar lisas, et õpetajad saavad palgatõusu tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist.

„Tallinna linn peab oma haridustöötajate motiveerimist ja väärtustamist väga oluliseks ning muuhulgas toimub see ka töötasu kaudu,“ rääksi Jürisaar. „Töötasustamiste aluste väljatöötamise käigus on alati toimunud läbirääkimised, mis seni on kõik lõppenud positiivselt – kokkuleppe sõlmimisega, millest lähtuvalt on linnavolikogu kehtestanud palga alammäärad.“

Jürisaar märkis, et Tallinna õpetajad on juba alates 2009. aastast saanud vabariigis kehtivate pedagoogide alampalgamääradega võrreldes neli protsenti kõrgemat töötasu. Kooli- ja lasteaiaõpetajate palgad on Tallinnas võrdsustatud juba alates 2006. aastast.

Tallinna noorempedagoogide alampalga määr on hetkel 715 eurot, pedagoogidel samuti 715 eurot, vanempedagoogidel 820 eurot ning pedagoog-metoodikutel 990 eurot. Klassijuhataja ülesandeid täitvate õpetajate täiendava tasu alammäär on Tallinnas põhikooliastmes 130 ja gümnaasiumiastmes 100 eurot.